В Психология на тълпите“ Льо Бон обяснява колко слабо е

...
 В Психология на тълпите“ Льо Бон обяснява колко слабо е
Коментари Харесай

Борисов лъже. Безобразно. Кое не ви е ясно?

 В „ Психология на тълпите “ Льо Бон изяснява какъв брой едва е въздействието на законите и институциите върху импулсивната природа на тълпите, по какъв начин те са неспособни да образуват лично мнение, отвън внушеното им извън. Тъкмо това прави Бойко. Опитва се да внуши на жертвите си, че се грижи за тях, че владее ситуацията, че всичко е наред, че има непоклатимост и кланът крепко държи юздите. Както мафиотът, изпаднал в слаба позиция, е заставен да показва мощ, даже свирепост, с цел да се задържи на върха. Така и нашият Кръстник – обикаля села и паланки и сече главите на политическите си врагове, към този момент единствено словесно, в опит да замъгли свадите към партията си и да отклони страстите на тълпата в друга посока – към комунистите, утрепаните му дядовци, битите братовчеди, комплицираната рода... и прочие. И скечът засенчва закона. Брат’чедите – къщата в Барселона.Борисов усети гърчовете на отслабените си от кавги с жилища и къщи подопечни и реши да яхне джипката и да вземе самодейността в свои ръце. Постъпи като по учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Реши да подави психически тълпите. Да показва мускули и мощност, да среже 10-20 ленти, да им покаже, че още кара влака и че държи крепко властта. Подобно спускане, несъмнено, издава боязън и неустановеност. Иначе щеше ли да хвърля толкова газ? Но Борисов знае, че по този начин се работи с плашливия българин, който все гледа да се присламчи към мощния на деня. Знае, че тия, дето доскоро са вирили глава и са псували властта, завчас ще се снишат при типа на тоя " самичък левент на джипа ". И ще почнат да ги мъчат въпроси: „ Ами в случай че Бойко отново завоюва? Дали няма да ме изхвърлят от работа? Я по-добре да си търпя “.
 

С два-три евтини трика Борисов продава боязън, насочва предизвестие. Оттам и свъсените вежди, и театралната суровост в гласа, и угрижените бръчки на челото. Вижте ме: аз работя, подреждам, откривам, работя...докато другите единствено плямпат.
 
 

В „ Психология на тълпите “ Льо Бон изяснява какъв брой едва е въздействието на законите и институциите върху импулсивната природа на тълпите, по какъв начин те са неспособни да образуват лично мнение, отвън внушеното им извън. Тъкмо това прави Бойко. Опитва се да внуши на жертвите си, че се грижи за тях, че владее ситуацията, че всичко е наред, че има непоклатимост и кланът крепко държи юздите. Както мафиотът, изпаднал в слаба позиция, е заставен да показва мощ, даже свирепост, с цел да се задържи на върха. Така и нашият Кръстник – обикаля села и паланки и сече главите на политическите си врагове, към този момент единствено словесно, в опит да замъгли свадите към партията си и да отклони страстите на тълпата в друга посока – към комунистите, утрепаните му дядовци, битите братовчеди, комплицираната рода... и прочие. И скечът засенчва закона. Брат’чедите – къщата в Барселона.

 

Както заключи премъдрият Емил Попов във Facebook: „ 1 147 292 българи не виждат нищо нелогично в съждението " Аз съм набил братовчед си, затова аз нямам къща в Барселона ".

 

Лъжите на Борисов са просташки като хумора му. И не се желае господ знае какъв разсъдък, с цел да бъдат хванати. Но българинът обича вицове, а най-силно се смее на тия, разказани от началника. И до момента в който се киска и остроумничи по адрес на братовчедите, Борисов го преджобва, след това черпи с парите му цялата компания, купува си избори и власт, с цел да може отново да го джоби. И по този начин към този момент 10 години.

 

Торбата с лъжите:

 

Най-голямата неистина е, че Борисов дава пари – не, той харчи нашите, освен това без да ни пита.  И когато се пъчи, че „ раздава “, „ отпуска “, „ подарява “ – би трябвало да сме наясно, че това е произвол с непознати средства.

 

„ Толкова пари, колкото ние даваме за опазване на здравето, никой не е давал ” , обича да се хвали министър председателят. А всички знаем, че опазване на здравето в България няма.
 
 

„ Даваме 50 милиона за заплати на медицинските сестри! “.  Откровена неистина. Защо, мислите, още стачкуват? Ами тъй като държавното управление одобри методика, съгласно която половината от тези пари ще отидат в частни лечебни заведения. А за сестрите в държавните и най-много в мизерстващите общински лечебни заведения отново нищо няма да остане. Чист лобизъм, маскиран като обществена угриженост.

 

Всяка година Борисов се бие в гърдите и за стотиците милиони, които „ дава “ на пенсионерите.  А в това време българският пенсионер едвам претърпява.

 

„ Строим цех след цех, при такива приходи и младите ще се върнат “ , викна завчера. Но европейската статистика е безмилостна – България остава най-бедната страна в Европейски Съюз, с най-ниски приходи на популацията. Само за предходната година нови 31 хиляди българи са напуснали страната.

 

„ В ГЕРБ имаме честен стандарт – който сгреши, си подава оставката “ , е различен обичан припев на вожда. Но когато гръмна абсурдът „ Кумгейт “ с роднините на Делян Добрев в хасковската община, ГЕРБ отхвърли да му одобри оставката. Трябваше да го чакаме още две години, до момента в който не излязоха разобличаващи обстоятелства за евтините жилища на „ кумовете “ в София. След злополуката в Своге Ивайло Московски подаде оставка, единствено с цел да бъде трудоустроен на висока заплата в Черноморската банка. „ Моралният стандарт “ не попречи на Борисов да преназначи в държавното управление и другия провинен – министъра на районното развиване Николай Нанков, който също сякаш подаде оставка. След „ Апартаментгейт “ Цветанов си потегли зорлем от Народното събрание, само че остана да управлява предизборната акция на ГЕРБ и продължи да топли зам.-председателското място в партията. Задържа, несъмнено, и жилището. Това не е „ стандарт “, а елементарен прахуляк в очите. Напълно лишен от морал.

 

Да загатвам ли автомагистралите, кръговите „ му “ кръстовища, софийските поправки, плочките на Графа, пейките на Фандъкова?  Кое не е правилно? Че всичко е калпаво поради обири? Че хора гинат по пътищата поради комисионите на властта? Или че се трансформират закони и се позволяват градежи против жилища? Във Варна пропадна прясно ремонтиран надлез, коствал ни 100 милиона. А Борисов вика: „ Фантастична инвестиция! Качеството е чудесно! Всичко е прелестно! И в Германия и Австрия карат водни ски, като им се наводнят улиците “.

 

Ами безконечните лакърдии за санирането?  Далаверата на десетилетието! 2 милиарда бяха изхарчени изцяло безотговорно, с едничката цел да се опоска хазната от доближени до властта компании против няколко кокетни, единствено на външен тип, панелки. Кое не ви е ясно? Колко са два милиарда лв. (словом) ли?
 
 

Питат го: Добре де,  за какво по времето, когато сте кмет на София, братовчед ви Ради прави заменка от вида „ кон за кокошка “?  Аааа, няма такова нещо, упорства в лъжата Борисов: „ Човекът, който спря заменките в София е Бойко Борисов “!

 

Пак го питат: Добре де, ама  за какво не сте заявил къща в Банкя от 138 квадрата?  „ Това не е къща, това е някогашен зайчарник, преустроен на къща “, отвръща министър председателят, без никакъв срам.

 

По външнополитическите въпроси, които са му значими единствено в частта „ потупване по рамото “ и „ конграчулейшънс “, Борисов също се потвърди като изпечен измамник.

 

Да вземем прословутото европредседателство.  Три бяха задачите на държавното управление: влизане в Шенген, влизане в чакалнята за еврозоната и анулацията на механизма за наблюдаване на правораздаването и вътрешния ред. Премиерът ги представяше като сигурни. И трите не бяха реализирани.

 

Прехвалената тематика за „ Западните Балкани “  се оказа в действителност „ прецакване “ на България в интерес на трети страни. Атина и Скопие позволиха разногласията между тях. Северна Македония пое курс към Европейски Съюз и НАТО против мъглявото заричане да зачита българската история, която, по принцип, счита за своя. Тепърва ще установяваме, че и договорът за добросъседство, който Борисов подписа с Македония, е единствено лист хартия, без обвързваща мощ. Но фанфарите на премиерския пиар заглушиха тази детайлност.

 

„ По време на Председателството  ще настояваме за анулация на глобите против Русия “, зарече се Борисов. Да сте чули нещо по въпроса?

 

Не му се получава играта на Борисов на огромната шахматна дъска.  Трябва ли да подсещаме безбройните му неистини за „ Южен поток “ и „ Белене “ , за чиито неуспех платихме скъпо. И занапред ще плащаме.

 

Пълно менте е и така наречен „ Турски поток “ през България. Веднъж – тъй като, даже и да стане, ще ни направи подвластни от Турция. И повторно – тъй като американците са твърдо решени да не го позволен. Но това не пречи на Борисов да си го приписва като заслуга.
 
 

Ами втръсналият към този момент газов хъб „ Балкан “?  И аматьорските чертежи на тръби по салфетки? Хъб има – газ няма.

 

Новата му пиар залъгалка е така наречен газова връзка сред България и Гърция. За нея се приказва най-малко от пет години, само че едвам през вчерашния ден й направиха първа копка за потребностите на предизборната акция. Та като спре Русия газа през Украйна, да можем оттова да си внасяме безценен полутечен американски.

 

Впрочем  прословутата „ диверсификация “ е измежду мегаопашатите неистини на Борисов.  Докато „ се диверсифицираме “ и снаждаме интерконектори, ще ни спрат главното кранче за газа. Но цялата му работа е такава - „ безценен на триците, на ниска цена на брашното “.

 

Цялото това безсрамие, несъмнено, е опаковано с ефектни лафове, изхвърляния, приказки на вересия, безсмислено бърборене и пиар, усилени през рупора на платени медии, рекламисти, политолози, социолози, антрополози, психолози...

 

От непрекъснатата корист с тях, думите към този момент изгубиха смисъл.  А както е споделил един влъхва, когато думите губят смисъла си, хората губят свободата си. Или може би и това не ви е ясно?
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР